Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο Αγιάσου στην Λέσβο, έφερε στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τέως Υπουργός Ν. Σηφουνάκης.
Με γραπτή ερώτησή του, που κατέθεσε τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008 προς τον Υπουργό Πολιτισμού, ο κ. Σηφουνάκης, ζητάει να ξεκαθαρίσει άμεσα αν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα σεβαστεί και θα υλοποιήσει τις ως τώρα κυβερνητικές δεσμεύσεις για τα έργα που εκκρεμούν στο γήπεδο Αγιάσου, καθώς κι αν ισχύει για φέτος η εξαγγελθείσα επιχορήγηση των 350.000 ευρώ.
Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Σηφουνάκη έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

                               Προς τον Υπουργό Πολιτισμού

Με το υπ' αρ. 24416/8.8.07 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού έγινε γνωστό ότι υπογράφηκε η σχετική απόφαση χρηματοδότησης του έργου «Επίστρωση Χλοοτάπητα στο γήπεδο ΑΓΙΑΣΟΥ – Ολοκλήρωση εργασιών», με το ποσό των 350.000 ευρώ, βάση της μελέτης προϋπολογισμού, που σύνταξε και υπόβαλε αρμοδίως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου.
Προς τούτο υπήρξαν και οι ρητές διαβεβαιώσεις του ως πρόσφατα Υφυπουργού κ. Γ. Ορφανού και προς τους τρεις διατελέσαντες Βουλευτές του Νομού Λέσβου της προηγούμενης Κοινοβουλευτικής περιόδου.
Μεσολάβησαν οι Εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 και ως σήμερα η νέα ηγεσία του  ΥΠ.ΠΟ. δεν προχώρησε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της προηγούμενης ηγεσίας στο Υφυπουργείο Πολιτισμού.
Έτσι η Κωμόπολη της Αγιάσου, σε αναμονή των Κυβερνητικών υποσχέσεων, παραμένει χωρίς Γήπεδο, η δε τοπική ποδοσφαιρική ομάδα «ΟΛΥΜΠΟΣ», αναγκάστηκε κατά την έναρξη διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος να ορίσει ως έδρα της σε κοντινό χωριό (Κάτω Τρίτος).
Απογοητευμένοι σήμερα οι Αγιασσώτες  αναγκάστηκαν να επιστρώσουν πρόχειρα με 3Α το γήπεδό τους για να γίνονται έστω και χωρίς χλοοτάπητα εκεί οι αθλητικοί αγώνες.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Αν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα σεβαστεί και θα υλοποιήσει τις ως τώρα Κυβερνητικές δεσμεύσεις για τα έργα που αναγκαιούν στο Γήπεδο Αγιάσου, καθώς κι αν ισχύει για φέτος η εξαγγελθείσα επιχορήγηση των 350.000 ευρώ.


Ο Ερωτών Βουλευτής


    ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ